Agenda

8 september 2021 Uit Door Linda Dijkstra

Agenda

Workshops, meetings & lezingen
_DSC1801

Jas met een Verleden - Workshop

We kennen het allemaal: kleding in je kast die je bijna niet hebt gedragen de afgelopen jaren en waar je niets meer mee doet, een T-shirt te groot of te klein gekocht. Dit kan allemaal naar de kringloop, of naar de Humana bak, maar wat gebeurt er dan eigenlijk mee?
Waarom ga je het zelf niet hergebruiken? In plaatsvan recyclen upcyclen? Waarom maak je er zelf niet iets helemaal nieuws van? Ontdek hoe je kleding een langer leven geeft. In de workshop ‘Jas met een Verleden’ maak je van 4 oude spijkerbroeken een prachtige nieuwe creatie, met Vintage Look. Long live Fashion!


Datum: 19 oktober. Kosten: € 49,50 voor alle avonden Meenemen: naaimachine, 4 broeken.

Jas met een verhaal
Meet-Up - 9 okt

Een duurzamer leven? Begin bij jezelf! Op de zolder van 't Leeuweriksveld geef ik een interactieve lezing tijdens de Appelpersdag op 9 oktober.


De kledingindustrie is vervuilend. De impact op het milieu is hoog. We duiken de kledingkast in en gaan op zoek naar het verhaal achter je kledingstuk. Maar ook naar de vraag wat kun jij eraan doen om je "waste" te verminderen. Wat zijn duurzame keuzes? Welke grondstoffen en materialen, het ontwerpproces, productie, certificeringen, keurmerken. Wat is circulariteit in mode. Gedurende een uur kun je mij het hemd van het lijf vragen. Maar ook zelf actief aan de slag: Geef je (kapotte) kleding een nieuwe look.
Daarnaast nog een ‘pop-up winkeltje’ mocht je nog (een) duurzame item(s) willen toevoegen aan je garderobe.
Waar: zolder van 't Leeuweriksveld Zandzoom 72 Emmen een meet-up start om 14.00 u.

Stof tot nadenken - interactievelezing 5 december

Op uitnodiging van Zin in Zondag, Assen.
Vaak hoor je (of denk je?) dat je als consument niet kunt weten of dat ene T-shirt door onderbetaalde arbeiders is gemaakt in slechte omstandigheden, of met sterk vervuilende milieueffecten. Klopt dat wel? We zijn geneigd om zo ons eigen gedrag goed te praten. Het economisch bureau van ABN AMRO publiceerde een rapport over de ‘ware prijs’ van een spijkerbroek. De kosten van de negatieve milieu- en sociale effecten, die nu niet worden meegerekend, zouden zo’n 33 euro zijn. Met andere woorden: we betalen nu vaak te weinig.

Datum: 5 december Kosten: € 10,= , Zin in Zondag in Warenhuis Vanderveen, Assen

Boeken? Workshop - Lezing - Meet-Up

Voor informatie over lezingen, meet-up of workshop